Eva KraamzorgEva KraamzorgEva Kraamzorg email

Eva KraamzorgThuisbevalling:
Zorg dat u vanaf maand 7 uw matras beschermt met een plastic zeil, mochten de vliezen onverwachts breken, dan blijft uw matras droog. Belangrijk is om onderleggers/kraammatrasjes in huis te hebben, die gaan vaak tijdens de bevalling heel hard. Ook een digitale koorts-thermometer, kraamverband, alcohol en watten zijn een must. Daarnaast zijn een extra lamp (bij het evt. hechten) en een zaklamp (stel dat de stroom uit valt) handig.
De verloskundige zal u echter verder informeren.

Aangifte doen:
Aangifte van uw kindje moet binnen 3 werkdagen bij het gemeentekantoor van de plaats waar uw kindje geboren is plaatsvinden. Hiervoor heeft u uw trouwboekje nodig en een geldig identificatiebewijs, b.v. uw paspoort of id. Woont u samen dan moeten de papieren van erkenning meegenomen worden. Regelt u dit in ieder geval vroeg in de zwangerschap zodat u na de bevalling niet zelf mee hoeft naar het gemeentekantoor.

Hielprikje en gehoortest:
Tussen de 4e en 7e dag wordt door de verloskundige het hielprikje gedaan, dan wordt er wat bloed uit het hieltje van de baby gehaald (zoals het vingerprikje bij ons) en dat wordt opgestuurd voor onderzoek (zie site RIVM). Daarnaast krijgt u via JGZ (Jeugd Gezondheids Zorg) een oproep voor een gehoortest voor uw kindje, dit vindt meestal in de 2e week plaats bij het betreffende consultatiebureau. (zie site JGZ).

Borstkolf:
Zou het in de kraamweek noodzakelijk zijn om een borstkolf te huren dan moet u er rekening mee houden dat u, naast het huurbedrag en borg, een kolfset moet aanschaffen, dit is vanuit hygiŽnisch oogpunt, de kolfset is nieuw en blijft uw eigendom. Ook zal er gevraagd worden om een geldig identiteitsbewijs. Indien u een borstkolf wilt gaan aanschaffen dan raad ik u aan dit pas na de kraamtijd te doen, zodat u beter kunt inschatten wat u dan eventueel nodig heeft.

Weegschaal:
Ik ben in het bezit van een digitale weegschaal, deze neem ik mee zodat u deze, gedurende de kraamweek, niet hoeft te huren.